Je kent het vast wel. Heb je net een nieuwe tas gekocht, fiets je daarna door de regen. Hoe zorg je er voor dat deze tas net zo mooi blijft als toen je hem net had gekocht? Bij Bagsplaza verkopen we tassen van verschillende materialen zoals leer, suède en canvas. Neem eens een kijkje! Dan kan je onderstaande tips over het onderhouden van je tas gelijk meenemen!

Onderhoud van leren tassen

Een mooie leren tas is vaak een grote investering. De tas gaat lang mee, mits je er goed mee omgaat. Het is daarom belangrijk om dat je de tas vanaf het eerste moment goed verzorgt. Er zijn verschillende soorten sprays die de tas beschermen tegen vuil of een regenbui. Hoe vaak je de tas moet behandelen, hangt van de spray af. Lees dus altijd goed de gebruiksaanwijzing. Is je tas na een tijdje niet meer dezelfde kleur als toen je hem had gekocht? Gebruik dan een crème of wax die de kleur weer terugbrengt. Zo ziet je leren tas er weer uit als nieuw! Wist je dat we bij Bagsplaza heel veel leren tassen verkopen? Neem eens een kijkje!

Onderhoud van suède tassen

Ook suède tassen moet je goed onderhouden. Suède en leer leer zijn natuurproducten en hebben hierdoor specifieke kenmerken. Het voelt koel aan, heeft een luxe uitstraling en het materiaal wordt soepeler door het dragen. Een suède tas kan in het begin een beetje afgeven, deze losse deeltjes kan je verwijderen met een suède borstel. Zit er per ongeluk een vlek in je tas? Wrijf dan voorzichtig met het suède borsteltje over de vlek heen. Als je eraan denkt om je tas te laten reinigen, laat dat dan doen door een erkend leerstomerij! Doordat ze gespecialiseerd zijn in materialen als leer en suède voorkom je teleurstellingen. Bekijk onze prachtige suède tassen hier!

Tips

Probeer zo min mogelijk in de regen te lopen met een leren of suède tas. Ze zijn hier gewoon niet echt voor gemaakt. Let ook op met je tas in de brandende zon, dit kan voor verkleuring zorgen. Onderhoud je tas goed met een crème of wax en spuit je tas voor gebruik in met een beschermende spray. Tot slotte, gebruik je de tas even niet? Vul je tas dan op met oude kranten, zo behoud je de vorm van de tas.